See on uus Porsche 911

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche 911
Porsche 911 Foto: Porsche

Porsche esitles oma 2017. aasta mudeleid 911 Carrera ja Carrera S, millel on mitmete väliste uuenduste kõrval nüüd kahekordne turbo.

Masinal on uus 7-tolline  puutetundlik armatuurlaua ekraan ja see on seotud nüüd Apple CarPlay, Google Earth ja StreetView kaartidega. Lisatud on ka käsitsi kirjutamise võimalus.

Sõiduki mudelitel on kuuesilindriline 3-liitrine mootor, millel võimusust 370 kuni 420 hobujõudu. Tahhomeetri skaala lõppeb neil näiduga 7500 rpm. Samas on autod eelkäijatega võrreldes 12 protsenti kütusesäästlikumad. Välimuse osas on masin saanud näiteks uued esi- ja tagatuled.

Foto: Porsche

Kiirendus nullist sajani peaks automaatkäigukastiga mudelil nüüd aega võtma 4 sekundit (S-mudel 3,7 sekundit) ja tippkiiruseks on 294 km/h. Nurburgringi läbis uus mudel eelkäijaga võrreldes 10 sekundit kiiremini.

Valida on nii seitsmekäigulise manuaal- kui automaatkäigukastiga mudelite vahel. Turvalisuse poolelt tasub uuendustena ära märkimist kokkupõrkejärgselt aktiveeruvad automaatpidurid ja pimedaala seire süsteem.

Foto: Porsche

Kui valida autole Sport Chrono Package, saab valida roolile järgmised seaded: Normal, Sport, Sport Plus ja Individual.

Foto: Porsche

Uus auto jõuab esimeste müüjateni 2016. aasta märtsis.  911 Carrera hind algab USA-s 89 400 dollarist ja Carrera s hind 103 400 dollarist. Kabrioleti hinnad jäävad vahemikku 101 700 kuni 115 700 dollarit.

Allikad: Jalponik ja Autoblog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles