Sony Playstation 4 on müüdud juba üle 30 miljoni eksemplari

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue põlvkonna mängukonsool Sony Playstation 4
Uue põlvkonna mängukonsool Sony Playstation 4 Foto: Kalev Aasmäe/Postimees

Sony neljanda generatsiooni mängukonsooli Playstation 4 on müüdud tänaseks juba üle 30 miljoni ühiku, kirjutab Reuters.

Kaks aastat tagasi turule tulnud mängukonsooli edukusele on kaasa aidanud ka pühade-eelsed hinnakärped. Playstation 4 on Sony kõige kiiremini müünud mängukonsool. 10 miljoni müüdud ühikuni jõuti mullu augustis, 20 miljoni piir ületati käesoleva aasta märtsis.

Tänu mängukonsooli jätkuvale populaarsusele sai Sony oma finantsaasta teises kvartalis ka viimase kaheksa aasta suurima tegevuskasumi. Ettevõte teenis kolme kuuga 33,6 miljardit jeeni (278,2 miljonit USA dollarit) kasumit. Võrdluseks: mullu samal ajal oli Sony 105 miljardi jeeniga  (869 miljoni dollariga) kahjumis. 1,89 triljoni jeenini (15,56 miljardi USA dollarini) küündinud kvartalikäive jäi mullusega samale tasemele.

Sony on mängukonsoolide turul ka selgelt edukaim tegija, jättes konkurendid Microsofti ja Nintendo selgelt maha. Microsoft otsustas viimase kvartali majandustulemustes jätta Xbox One´i ühikulised müügitulemused üldse avalikustamata, kuid uuringufirma VGChartz andmetel oli ettevõte oktoobri lõpu seisuga kokku maailmas tarninud vaid 13,88 miljonit viimase põlvkonna konsooli. Nintendo jõudis aga alles käesoleva aasta augustis 10 miljoni müüdud Wii U konsoolini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles