Digitark: 10 nõuannet oma telefoni turvalisemaks kasutamiseks

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksas Viru Folk kulges Taani moodi. Nutitelefon
Kaheksas Viru Folk kulges Taani moodi. Nutitelefon Foto: Ain Liiva

Nutitelefonid on muutunud peamisteks vahenditeks online-maailmaga suhtlemiseks ning telefoni kaotus võib tähendada palju rohkemat kui lihtsalt telefoninumbrite kaotamist, tuletab meelde tehnoloogiaportaal Digitark. Kui oma võimekaid nutitelefone hooletult kasutada, võib see pea iga meie liigutuse kõigile nägemiseks üles laadida.

Paljud kasutajad salvestavad lihtsama sisselogimise huvides oma kasutajatunnused ja paroolid, mõtlemata, et kui telefon peaks kaduma, siis lisaks kadunud telefoninumbritele näeb leidja ka kogu Facebook’i, Instagram’i jms sotsiaalmeediasisu.

Kõige elementaarsem, mida kasutaja enda turvalisuse tagamiseks teha saab, on lisada telefonile ekraanilukk, milleks võib olla nii muster, sõna kui kood.

Kõige turvalisem on ekraan lukustada tähtede ja numbrite kombinatsiooniga, seejärel numbrilise pin koodiga ning viimaks mustriga, kuna mustril on kombeks telefoni määrdunud ekraanilt välja paista.

Lisaks telefoni ekraani lukustamisele ei tee paha ka tundlikku infot sisaldavate rakenduste lukustamine. 

Digitark õpetab, kuidas saavutada kontrolli oma telefoni installitud rakenduste üle, kuias kasutada interneti-ühendust turvaliselt, milline on viirusetõrje roll nutiseadmete turvalisuses ja miks teha varukoopiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles