Twitter hoiatas kasutajaid riiklike häkkerite eest

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo telefonkabiinil New Yorgi aktsiabörsi kauplemissaalis.
Twitteri logo telefonkabiinil New Yorgi aktsiabörsi kauplemissaalis. Foto: Richard Drew / AP

Maailma üks populaarseimaid sotsiaalvõrgustikke Twitter saatsi paljudele oma kasutajatele hoiatava e-kirja, milles selgitas, et nende kontod võivad olla sattunud riiklikult rahastatud häkkerite sihtmärgiks.

Kanadas tegutsev mittetulundusühing Coldhak sai enda käsutusse ühe sellistest väikesele grupile kasutajatest saadetud hoiatuskirjadest:

Seega hoiatas Twitter oma kasutajaid selle eest, et riigi palgal olevatel häkkeritel võis olla huvi nende e-posti aadressite, IP-aadressite ja telefoninumbrite vastu. Twitteril polnud veel infot selle kohta, kas häkkimine oli tulemuslik, kuid ta lubas juhtumit edasi uurida, vahendab Gizmodo.

Twitter on kasutajaid turvariskide eest hoiatanud ka varem, kuid tegemist on esimese korraga, mil ründajaiks oleksid riiklikud agentuurid. Kogu maailm fantaseerib nüüd, mis riigi häkkeritega võis olla tegemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles