India andis Facebookile paremsirge

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki internetiprojekti vastased meeleavaldajad Indias
Facebooki internetiprojekti vastased meeleavaldajad Indias Foto: Manjunath Kiran/AFP

Maailma suurim sotsiaalvõrgustik Facebook sai Indias olulise tagasilöögi osaliseks, kui riigi  telekommunikatsiooni regulaator asus blokeerima selle tasuta interneti projekti FreeBasics.

«Ükski teenusepakkuja ei tohi pakkuda andmesideteenuseid või kehtestada tariife pakutava sisu põhjal,» teatas Telecom Regulatory Authority of India.

Facebook’i teenus oli tegelikult esile kutsunud pahameelt juba varem, kuna võimaldas elanikel tasuta ligipääsu vaid valitud veebilehtedele – näiteks kohalikele uudistesaitidele, Wikipediale, BBC-le ja tervishoiuasutuste veebikeskkondadele. Seega kerkis üles küsimus veebineutraalsusest, kirjutab BBC.

BBC India kaastöötaja Vikas Pandey sõnul olid Facebooki algatuse vastu eelkõige linnades elavad jõukamad inimesed, kes leidsid, et Facebook ei tohiks anda külaelanikele internetti ja siis ette kirjutada, kuidas nad seda kasutama peavad.

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg on aga tõdenud, et poleks jätkusuutlik pakkuda tasuta internetti kogu selle ulatuses.

Aastal 2013 käivitatud teenus kandis varem nimetust Internet.org ning seda pakutakse 36 riigis. Selle tulemusel on Internetile ligipääsu saanud enam kui 15 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles