Aasta oodatuim esitlus: maailma kõige-kõigem superauto

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bugatti esitles äsja alanud Genfi automessil oma legendaarse superauto Veyron järeltulijat Chiron, vahendab Auto Express.

Bugatti kirjeldab Chironi tagasihoidlikult kui maailma kõige võimsamat, kiiremat, luksulikumat ja eksklusiivsemat supersportautot.

Auto paneb liikuma eraldi arendatud kaheksaliitrine nelja turboga W16 mootor, mille võimsuseks on 1479 hobujõudu (1103kW) ehk pea 300 hobujõudu rohkem kui eelkäijal Veyron Super Sport.

Tippkiirus on tänavakasutuse jaoks  piiratud 420 km/h, kuid autotootja väidab, et see ei tähenda veel Chironi võimete lõppu. Sellest annab märku ka spidomeeter, mille märgistus lõpeb ambitsioonika 500 km/h juures.

Auto on Veyronist laiem ja kõrgem, kuid samas tänu süsinikfiibri ohtrale kasutusele kergem. Interjööris on eelkäijast rohkem ruumi, lisatud on WiFi ja kõrgkvaliteetne helisüsteem. Nahksisu saab valida 31 erinevas toonis.

Kokku ehitatakse ainult 500 Chironit ning juba 166 neist on ülirikaste autohuviliste poolt kinni pandud. Broneerimistasuks on 250 000 dollarit või 200 000 eurot, auto lõppmaksumus jääb 2,4 miljoni euro ümbrusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles