Ilmavalgust nägi 14000-dollariline nutitelefonide «Rolls Royce»

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarin
Solarin Foto: tootja

Iisraeli ettevõte esitles üleeile maailmale ametlikult oma aastaid varjatult arendatud superkalli viimistluse ja turvalisusega Androidi nutitelefoni.

Start-up'i nimega Sirin Labs moodustasid kolme aasta eest üks Kasahhi ettevõtja, Iisraeli riskikapitalist ja endine MicKinsey konsultant. Eesmärk oli meestel vaid üks: luua nutitelefonide nn Rolls-Royce – võimas seade, milleks oleks kombineeritud kõrgeim turvalisus, kiireim toimimine ning maailma parimad materjalid, vahendab Business Insider.

Selline ettevõtmine paistis investoritele meeldivat – esmalt koguti 25 miljonit dollarit investeeringuid ja sellele lisandus möödunud kuul veel 72 miljonit.

Telefon kannab nime Solarin ja selle turvalisuse tagamiseks mõeldud tehnoloogia on võrdväärne militaarmaailmas kommunikatsioonis kasutatavale – 256-bitine chip-to-chip AES krüpteering. Selle aktiveerimiseks on telefoni korpusel eraldi minilüliti.

«Küberrünnakud on püsivalt esinevad kogu maailmas. Kõigest üks rünnak võib tõsiselt kahjustada kasutajate mainet ja varasid,» selgitas Sirin Labsi kaasasutaja Tal Cohen vajadust kompromissitute turvameetme järele.

Solarini telefonil on Qualcommi uusim Snapdragon 810 protsessor, võimas 23,8-megapiksline kaamera ja 5,5-tolline IPS LED 2K-resolutsiooniga ekraan. Tootja lubab suuri kiirusi WiFi-võrgus tegutsemisel.

Telefon saabus mõnes üksikus Briti kaupluses müügile sel nädalal hinnaga 13 800 dollarit. London on ettevõtte teatel Sirin Labsi kasutajate peamine kodu, kuid plaan on telefoni sel aastal müügile panna ka kauplustes üle Euroopa, Põhja-Ameerikas ja Aasias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles