Euroopa automüük kasvas mais lausa 16 protsenti

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvid Volkswageni logo ees.
Tuvid Volkswageni logo ees. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE/AFP

Uute sõiduautode müük ei kasvanud mais tempokalt ainult Eestis, vaid kogu Euroopa Liidus, kus müüdi 16% võrra enam uusi sõiduautosid kui möödunud aastal, kirjutab autode müügi ja teenindusettevõte liit (AMTEL) oma juunikuu uudiskirjas.

Euroopa autoturg on seega kasvanud juba 33 kuud järjest.

Mais müüdi Euroopa Liidu liikmesriikides ligi 1,3 miljonit uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta maikuu numbri ligi 180 tuhandega. Kokku on tänavu viie kuuga müüdud Euroopa Liidu riikides ligi 6,4 miljonit uut sõiduautot ehk 9,9% rohkem kui mullu samal perioodil.

Kiiret kasvu näitasid ka mitmete suurte riikide autoturud: Saksamaa turg oli mais 11,9% plusspoolel, Prantsusmaal müüdi 22,3% rohkem kui mullu, Itaalias olid kasvunumbrid 27,3% ja Hispaanias 20,9%. Vaid Suurbritannias jäi tõus varasemast veidi tagasihoidlikumaks.

Eestile lisaks läksid uued sõiduautod mais edukalt kaubaks ka teistes Balti riikides ja sealjuures kasvas Leedus müük koguni 47,4%. Lätis müüdi 20,5% võrra enam võrreldes möödunud aasta maikuuga. Viimastel kuudel on tublisti kosunud ka Soome autoturg ja mais kasvas meie põhjanaabritel uute sõiduautode müük 15,4%.

Hästi läks mais ka kõigil suurematel autotootjatel, kellest mitmetel tõusid läbimüügid Euroopa Liidus enam kui 20 protsendi võrra. Turuliidriks on Euroopas jätkuvalt Volkswageni Grupp, edestades PSA Gruppi ja Renault’d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles