Euroopa väärtuslikema idufirma Spotify kasutajate arv ületas 100 miljoni piiri

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spotify
Spotify Foto: Jörg Carstensen/AFP

Rootsi päritolu muusikateenuse Spotify kasutajate arv on kasvanud üle 100 miljoni, kinnitas ettevõtte esindaja Briti väljaandele The Telegraph.

100 miljoni suurusest kasutajabaasist on 30 miljonit maksvad kliendid. Ettevõtte eelmise aasta käive kasvas aasta-aastalt 80 protsenti 1,95 miljardi euroni. Samal ajal suurenes kahjum 10 protsenti 173 miljoni euroni.

Viimases rahastusvoorus kaasas Spotify miljardi dollari suuruse laenu, millega ettevõtte hinnanguline väärtus tõusis investeerimisfirma GP Bullhoundi teatel 8,5 miljardi dollarini. Seega sai Spotifyst Euroopa väärtuslikem idufirma, lükates troonilt Skype´i.

2008. aastal asutatud Spotify on maailma suurim muusikastriimimisteenus, kuid sellele tiitlile võib pikemas perspektiivis tekkida ohustajaid. Nimekaim ja võimekaim konkurentidest on mullu lansseeritud Apple Music, mis suutis esimese kuue tegutsemiskuuga kasvatada oma kasutajate arvu üle 10 miljoni. Praeguseks on sel kasutajaid juba üle 15 miljoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles