Jaguar Land Rover asub sadakonna autoga testima isejuhtimistehnoloogiat

Aivar Pau
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Range Roveri testautod
Range Roveri testautod Foto: tootja

Briti suurim autotootja Jaguar Land Rover moodustab 100-autolise «laevastiku», millega asub järgneva nelja aasta jooksul testima isejuhtimis- ja ühendustehnoloogiaid.

Rabge Rover 4x4 ja sportlike luksusseadaanide tootja plaanib esimesed isejuhtivad proovimasinad teedele suunata juba aasta lõpus. Täpsemalt vastvalminud 66-kilomeetrisele testimisrajale ja linnatänavatele oma riigi keskosas paikneva peakontori ja tootmiskeskuste lähistel, vahendab Reuters.

Suurbritannia asus sel nädalal seoses autonoomsete autodega pidama arutelusid klindlustustingimuste ja vastutuse ning liikluseeskirjade osas ning plaanib protsessiga valmis jõuda aastaks 2020, et siis isejuhtivate autode liiklusesse ilmumine täielikult legaliseerida. Seni on autotootjatel kohustus hoida neis masinates inimest, kes on igal hetkel valmis juhtimise üle võtma.

Jaguar Land Roveri arendusjuhi Tony Harperi sõnul aitab firma tehnoloogia, mis muu hulgas sisaldab 3D-tänavaseiret avastamaks takistusi ja raadiosignaale autode omavaheliseks suhtlemiseks, vähendada liikluses ettetulevaid ohte.

«Meie ühendatud ja automatiseeritud tehnoloogia võib aidata parandada liiklusvoogu ning vähendada ummikuid ja võimalikke õnnetusi,» sõnas Harper.

Autotootjad üle maailma on kulutamas kokku miljardeid eurosid arendamaks välja isejuhtivat tehnoloogiat. Ford on juba alustanud Suurbritannias valitsusega kooskõlastatud katseprojekti ning Volvo plaanis Londonis asuda katsetama reaalsete testidega järgmisel aastal.

Jaapanlaste Nissan toodab oma esimesed isejuhtivad autod samuti Põhja-Inglismaal Sunderlandis asuvas riigi suurimas autotehases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles