Veebilehitseja Opera tulevik selgub esmaspäevaks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebilehitsejate tootjad otsivad tihedal turul konkurentsieelist, näiteks integreeris Opera sisse reklaamiblokkeri.
Veebilehitsejate tootjad otsivad tihedal turul konkurentsieelist, näiteks integreeris Opera sisse reklaamiblokkeri. Foto: Opera

Norra päritolu veebibrauseri omanik Opera Software lubas esmaspäeval avalikustada, kas Hiina internetiettevõtete konsortsiumi 1,24 miljardi dollari suurune väljaostupakkumine võetakse vastu, kirjutab Reuters.

Tehing sattus küsimärgi alla teisipäeval, mil Opera Software teatas, et ei ole veel konkurentsiregulaatoritelt müügiks heakskiitu saanud. Hiinlaste tehtud pakkumise viimane tähtaeg oli eile, reedel.

«Ma ei saa mingeid üksikasju veel avaldada, kuid võin öelda, et pakkumise tähtaeg saab läbi tänase Oslo börsi kauplemispäeva lõpuga ning me saadame ametliku teate välja kindlasti enne seda, kui turg uuesti esmaspäeval avatakse,» ütles Opera investorsuhete juht Petter Lade Reutersile.

Opera aktsionärid olid Hiina internetiettevõtete konsortsiumi pakkumise heaks kiitnud juba mais. Selleks, et ettevõtete grupp, mille hulka kuuluvad teiste hulgas Qihoo 360 Technology Co ning Beijing Kunlun Tech Co, saaks tehingu lõpuni viia, oli vaja veel USA ja Hiina konkurentsiametite nõusolekut.

Praegu ei ole teada, kas tehing seisab Hiina või USA või mõlema riigi ametite taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles