Samsungi turuväärtus kasvas rekordilise 235 miljardi dollarini

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi nõgus 105-tollise ekraaniga Ultra-HD teler
Samsungi nõgus 105-tollise ekraaniga Ultra-HD teler Foto: Kalev Aasmäe/PM

Lõuna-Korea ettevõtte Samsung aktsia väärtus kasvas börsil eilse kauplemispäeva lõpuks 4,7 protsenti, peatudes rekordilisel 1,64 miljoni wonil (1480 dollaril), kirjutab Wall Street Journal.

Ettevõtte turuväärtus on tänavu kasvanud juba 30 protsenti, eilse sulgemishinna järgi oli see 260 triljonit woni (235 miljardit dollarit). Samsungi aktsiahind on stabiilset kasvu näidanud pärast eelmisel kuul avalikustatud kvartalitulemusi, mis ületasid kõrgelt analüütikute varasemaid prognoose.

Samsung on hetkel pea viis korda väärtuslikum kui Jaapani päritolu konkurent Sony, samuti jäävad ettevõttele turuväärtuselt alla tuntud suurfirmad nagu Coca Cola, Intel ja Visa.

Aasias on Samsungist väärtuslikumateks firmadeks vaid Hiina tehnoloogia ja e-äri vallas tegutsevad firmad Tencent ja Alibaba. Tencenti turuväärtuseks on 248 miljardit dollarit ning Alibaba vastav näitaja küündib 242 miljardi dollarini.

Samsungi põhirivaali Apple´i börsiväärtus on Lõuna-Korea ettevõttest siiski pea kolm korda suurem, ulatudes 588 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles