Renault ja Nissani tulevikuautod saavad endale Microsofti tarkvara

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti kontor New Yorgis.
Microsofti kontor New Yorgis. Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Renault-Nissani liit ja Microsoft sõlmisid mitmeaastase koostöölepingu järgmise põlvkonna autodele mobiilitehnoloogiate väljatöötamiseks.

«Meie eesmärk on pakkuda autode mobiilseid teenuseid ühelt terviklikult globaalselt platvormilt, mis on kättesaadav igaühele,» selgitas Renault-Nissani vanem asepresident Ogi Redzic partnerivalikut.

Kontsern kavatseb aastaks 2020 tuua turule vähemalt 10 massturustatavat tavamudelit, mis isejuhtivaid tehnoloogiaid kasutavad. Seejuures võetakse plaanide kohaselt kasutusele Microsoft Azure pilveplatvorm.

Muu hulgas võimaldab see vajadusel oma kasutajaseadeid tõsta ühest autost teise. Autoomanikul on võimalus jälgida oma autot mis tahes maailmapunktist läbi oma arvuti või mobiiliseadme. Samuti saab omanik anda ligipääsu auto kasutamiseks oma sõbrale või pereliikmele – ilma füüsiliselt võtmeid üle andmata.

Kasutusele plaanitakse võtta ka mobiiliäppe, mis aitavad leida autot, panna seda soojenema, lukustada ja avada uksi.

Sõiduki kasutuskogemuse parandamine: Samuti on kasutajal võimalik jälgida sõiduki diagnostikat ning autotootjal on võimalik saata sõidukile lisatarkvara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles