Miks on mõned Facebooki sissekanded üüratult suure tekstiga

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki suure tekstiga postitus
Facebooki suure tekstiga postitus Foto: Kuvatõmmis

Paljud kasutajad on kindlasti tähele pannud, et osad Facebooki sissekanded on oluliselt suurema teksti suurusega kui teised.

Selliste postituste fondi suuruseks on tavapärase 14 punkti asemel 24 ja tõmbavad seetõttu palju enam tähelepanu. Keegi pole suutnud siiani tuvastada, millal Facebook sellise uuenduse käiku lasi.

Põhjus on aga väga lihtne: Facebook on otsustanud suurema fondiga õnnistada postitusi, mille pikkus ei ületa 35 tähemärki. Kehtib selline uuendus vaid siis, kui postitus ei sisalda linke või manuseid. Esialgu kuvatakse suure tekstiga postitusi vaid Facebooki veebiversioonis.

Miks Facebook seda teeb? Platvormi selgeks sooviks on, et inimesed tegeleksid vähem jagamisega ja postitaksid võrgustikku rohkem oma originaalmõtteid. Viimaste hulk langes näiteks 2014 ja 2015. aasta vahel 21 protsenti.

Allikas: Quartz

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles