Emotsionaalne nädalalõpp uue Samsung Galaxy S8+'iga

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S8 ja S8+ telefonide ekraan on nii suureks venitatud, et jätab mulje nagu sel raami ümber ei olekski.
Samsung Galaxy S8 ja S8+ telefonide ekraan on nii suureks venitatud, et jätab mulje nagu sel raami ümber ei olekski. Foto: Telia

Olen Samsungi Galaxy S-seeria nutifone arvustanud alates S4 mudelist ning etteruttavalt võin öelda, et iga kord on mind arvustusperioodi lõpus tabanud üks ja sama emotsioon – kerge pettumus. See aeg on nüüd läbi, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalis Digitark.

Samsung Galaxy S8 Plus on esimene Samsungi nutitelefon, mida ma peale Note 1 omamist endale sooviksin. Tõsi küll, mitte minu iPhone 7 Plus asemel, vaid sellele lisaks. Hoolimata sellest, et minu kokkupuude Samsungi nutifonide uue lipulaevaga jäi üpris üürikeseks, vaid ühe nädalalõpu pikkuseks, püüan allpool ma oma arvamust põhjendada.

Välimus

Ehkki minu kätte sattunud läikivmust Samsung Galaxy S8 meenutab kahtlaselt palju jet black-värvitoonis iPhone 7 Plusi, on see vaieldamatult üks seksikama välimusega telefone, mis minu käest läbi on käinud. Saleda, läikiva ja tihkena on ta kompaktsem kui näiteks iPhone 7 Plus, kuigi viimase ekraan on ometi S8 omast 0,7 tolli väiksem. Telefoni servad on meeldivalt ümarad, mis muudab S8 käeshoidmise mugavaks. Vähemalt märgatavalt mugavamaks kui oli hoida Samsungi Edge-seeria telefone.

Samsung Galaxy S8 ja S8+ telefonide ekraan on nii suureks venitatud, et jätab mulje nagu sel raami ümber ei olekski.
Samsung Galaxy S8 ja S8+ telefonide ekraan on nii suureks venitatud, et jätab mulje nagu sel raami ümber ei olekski. Foto: Samsung

Ekraan

6,2-tolline Infinity-ekraan on kindlasti üks hiiglaslikumaid, kuid reaalses elus jätab see vähemalt oma suuruse poolest märksa tagasihoidlikuma mulje tänu oma kumeratele servadele. St servades asuv ekraanipind praktilist kasutust ei oma. Küll aga jätab telefon tänu nendele servadele lihtsalt võrratu visuaalse mulje ning mingil juhul ei jää ekraanipinda napiks isegi võrreldes teiste nuhvlitega. Küll aga võib esialgu tunduda õige pisut harjumatu kinoformaadis ekraanisuhe 18,5:9, mida on ainsana kasutanud LG oma G6 mudeli puhul. Viimast teatavasti Eesti turul ei müüda.

Tänu oma värvierksusele ja eredusele võib ekraani puhul julgesti kasutada epiteeti ’särav’.

Kaamera

Samsungi telefonide säravad ekraanid on minu jaoks otseselt seoses nende telefonide kaameratega. Nimelt näevad telefonikaameraga  tehtud pildid telefoniekraanil välja lihtsalt suurepärased – erksad, kuid loomulikud, detailsed ning sügavad. Nii on see olnud juba esimestest mudelitest peale, mida ma arvustanud olen. Ning kõigi nende mudelitega on olnud sama probleem - sikutades need fotod arvutisse ning avades need suurelt ekraanilt (1920x1200), muutuvad pildid tuhmiks ja lamedaks, kaotades kogu oma sära. Nii tundubki mulle, et Samsungi telefonikaamerate algoritmid ongi loodud just mobiilseid seadmeid silmas pidades. Telefonilt telefonile või midagi sarnast. Ning ehk polegi see vale, kui arvestada globaalseid trende, et lauaarvutite müük aasta-aastalt väheneb just mobiilsete seadmete kasuks. Ehk siis keskmisel inimesel pole enam internetimõnudele ligipääsemiseks vaja arvutit, vaid piisab ka telefonist.

Mis on Bixby, kui hästi peab telefoni aku ja millised on uue Samsung Galaxy S8+'ga tehtud pildid, vaata lähemalt tehnoloogiaportaalist Digitark.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles