Esimene galerii: Telia uus ja hiiglaslik peahoone seestpoolt

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telekomiettevõte Telia kolib juba teist nädalat oma töötajaid Tallinnas Mustamäe tee alguses asuvasse hiiglaslikku büroohoonesse - avaldame esimesed fotod selle hoone sisemusest.

Töötajaga suheldes selgus, et oma töökohti neil uues majas polegi - kokku on lepitud vaid see, mis korrusel üks või teine osakond asub. Edasi valib endale igaüks ise, millise laua taga, millised seinaõõnsuses või kellega koos talle parasjagu hea tööd teha sobib. Kaabelinternetiga on varustatud vaid spetsiifilisi arendustöid tegevate töötajate kohad ühel korrusel.

Kõikjal leidub koosolekuruume - elektrooniliste broneerimistabloodega ukse kõrval, nimedeks neil kohad Eesti ja Euroopa kaardilt. Elektrooniliselt suletavad on ka töötajate isiklike asjade tarvis ettenähtud riiuliboksid.

Töökohti on tõesti väga erinevaid - enamus neist varustatud reguleeritava kõrgusega toolide ja ka laudadega. Kuid on ka üksikuid seinaorvasid, suuri ringikujulisi laudu.

Hoones asub ka Eesti suurim elustaimedega kaetud sisesein. Vaated koosolekuruumide akendest üle linna on lummavad. Külalisi tervitavad fuajees tahvelarvutiga varustatud robot ja legoklotsidest valmistatud nutilinna makett.

Töökohti on selles uues hoones 800. Umbes aasta tagasi võttis sellise töökohavaba kontorissteemi kasutusele ka Telia peakontor Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles