Video: Lamborghini Huracan purustas täiesti sõgedal kiirusel poole miili maailmarekordi (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini Huracan märtsis toimunud Geneva autonäitusele
Lamborghini Huracan märtsis toimunud Geneva autonäitusele Foto: MARTIAL TREZZINI/AP/Scanpix

Põhja-Carolina kiirendusässad suutsid tuunitud Lamborghini Huracanist pigistada välja kiiruse, millest sai maailma rekord ja mis teeb kiirenduselt isegi Bugatti Chironile silmad ette.

Bughatti on lubanud, et nende järgmine superauto, milleks on 1500 hobujõuline Chiron, suudab kiirendada alla minutiga 402 kilomeetrini tunnis, mis on pehmelt öeldes ulmeline kiirus. 

Autotuunijad Underground Racingust aga naersid selle peale kui nende putitatud Lamborghini Huracan saavutas hiljuti Põhja-Carolinas, USAs toimunud kiirendusüritusel WannaGOFAST sama kiiruse 15 sekundiga. 

Teisisõnu: nende auto kiirendas poole miiliga (umbes 804 meetriga) kiirusele 402 kilomeetrit tunnis. Kiirendusäss Gidi Chamdi saavutas sellega maailmarekordi, lüües üle elneva poole miili rekordi, milleks oli 399 kilomeetrit tunnis. 

Underground Racingu tuunitud Huracani topelt turboga 5,2 liitrine V10 mootor annab masinale umbes 2500 - 3000 hobujõudu. Samuti on autol võimalikult kiiresti koha pealt minema saamiseks nelja ratta vedu. 

Vägev maailmarekord püüti ka videosse:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles