Nevadas alla kukkunud salapärase lennumasina õnnetuses hukkus piloot, USA õhujõud vaikivad (3)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A-10 Warthog ründelennuk lendamas Nellise õhuväebaasi lähedal.
A-10 Warthog ründelennuk lendamas Nellise õhuväebaasi lähedal. Foto: The Image Works, Scanpix

USAs hukkus Nellise õhuväebaasi lähedal toimunud lennuõnnetuses USA õhujõudude piloot. Kogu juhtum kuulutati peatselt salastatuks ja vastused puuduvad. 

Alla kukkunud piloodiks oli 44-aastane kolonelleitnant Eric Schultz, kes oli viie lapse isa. Tema juhitud õhusõiduk kukkus alla 5. septembril, kohaliku aja järgi umbes kella 6 paiku hommikul. Õnnetuspaigaks oli katselendude ala, mis jääb Nellise õhuväebaasist umbes 160 kilomeetrit põhja poole, mitte kuigi kaugel Las Vegasest.

USA õhuvägi kuulutas intsidendi salastatuks ja keeldus meediaväljaannetele juhtumit täpsemalt kommenteerimast. Kolm päeva hiljem väljastatud pressiteates jäid õhuväed väga napisõnaliseks, tunnistades ainult juhtumi aset leidmist ja avaldasid kaastunnet piloodi perekonnale. Samuti öeldi, et juhtunu suhtes on algatatud juurdlus. 

Väljaanne Aviation Week kirjutas esmaspäeval, et lennuk ei pruukinud olla üldse USA päritolu ja kuulus õhuväe ülisalajasse Red Hat üksusesse, mis paistab olevat järeltulija kunagisele 4477 Testlennukite Eskadronile, mis lendas Nevada kõrbetes Nõukogude lennukitega, et saada oma vaenlasest paremat arusaama. 

Päev pärast salastatud intsidenti kukkusid samas piirkonnas treeninglennul alla ka kaks A-10C Thunderbolt II «Warthog» ründelennukit. Mõlemad piloodid katapulteerusid ega saanud vigastada.  

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles