Reuters: Jaapanis valmistati pesu pesta oskav robot

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani teadlastel õnnestus valmistada majapidamistöödega hakkama saav nn. teenijarobot, mis suudab põrandat pesta, saab hakkama köögi puhastamisega ning oskab pesumasina ja määrdunud riietega ümber käia.

Uus tehnikasaavutus sündis Tokyo ülikooli ja Jaapani ettevõtete grupi, kuhu kuuluvad Toyota, Sega, Panasonic ja Mitsubishi, koostöö tulemusel, vahendas Reuters.

Robot on võimeline nägema kolmemõõtmelisi objekte ning neid üles leidma, samuti saab ta aru, kui mingi töö pole lõpule viidud ning teeb seda siis ise.

Robot suudab avastada määrdunud pesu, selle pesumasinasse viia, vastavaid nupukombinatsioone vajutada, et masin roovitud režiimil tööle hakkaks ning loputatud ja kuivatatud pesu väljastaks.

Kuid sellest tehnikaimest ei saa veel niipea abilist neile, kes pesu pesemisega vaeva näha ei viitsi, kuna uurimiskeskuse teatel kulub leiutise masstootmise alustamiseni üks kuni kaks aastakümmet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles