Windowsi-uss on nakatanud pea 9 miljonit arvutit

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix
Möödunud aasta oktoobris avastatud viirus, mida tuntakse nimede all Conficker, Downadup ja Kido, on tänaseks nakatanud 8,9 miljonit Windowsi-põhist arvutit.

Ekspertid kardavad, et nakatunud arvuteid on isegi rohkem ja soovitavad inimestel uuendada viirustõrjeprogramme ning paigaldada Microsofti uuendus MS08-067, vahendas BBC.

Eddy Willems infoturbefirmast Kaspersky Lab rääkis, et vähem kui paar nädalat tagasi ilmus viirusest uus variant ja see põhjustab palju probleeme.

Samas sõnas Willems, et viiruse levimise taga on tegelikult see, et inimesed pole arvutite tarkvara uuendanud. Värske tarkvara puhul ei ole arvutikasutajatel tarvis suurt muret tunda, arvas ta.

F-Secure`i andmetel leidub pahavaraga nakatunud arvuteid kõige enam Hiinas (38 277), Brasiilias (34 814), Venemaal (24 526) ja Indias (16 497). Esimeste sekka mahuvad ka Ukraina, Itaalia, Rumeenia ja Suurbritannia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles