Aprillis müüdi Eestis enim Toyotat

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Toyota Yarise hübriidversioon.
Uus Toyota Yarise hübriidversioon. Foto: SCANPIX

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liidu info kohaselt  oli Eestis 2012. aasta aprillikuu enimmüüduimateks automarkideks Toyota, Škoda ja Volkswagen.

Toyota erinevaid mudeleid müüdi kokku 236 eksemplari, automüügitabeli teisel kohal oli Škoda 185 müüdud autoga, kolmandal positsioonil asuva Volkswageni müüginumbriks oli aprillis 131.

Kuigi Mitsubishi uusi i-Miev elektriautosid registreeriti ARKis aprillis lausa 88, müüdi AMTELi andmetel eelmisel kuul firma tavamudeleid ainult 18 eksemplari.

Kokku on uusi sõiduautosid  2012. aasta esimese nelja kuuga müüdud 5593, aprillis lisandus Eesti teedele üle 1556 uue sõiduauto. Aprillis kasvas sõiduautode müük AMTELi andmetel aasta varasemaga võrreldes 15,5  protsenti.

Seejuures tuleb meeles pidada, et antud andmed ei sisalda endas elektriautode müüki Eestis. Samuti ei sisaldu AMTELi andmetes Renault' ja Dacia müük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles