Peugeot' esimest elektrisõidukit võib oodata juba järgmisel aastal

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Prantsuse autotootja PSA Grupi teatel on lõpusirgele jõudmas elektri jõul töötava


linnasõiduki väljatöötamine, esimene Peugeot' elektriauto peaks Euroopas müügile


jõudma juba järgmise aasta lõpus.


Eelmisel nädalal sõlmis PSA elektrisõidukite arendamisel koostööleppe Mitsubishi Motors Corporationiga, mille kohaselt ühendavad autotootjad arendus- ja tootmistegevuses jõud elektril töötava auto väljatöötamiseks spetsiaalselt Euroopa turule, teatas firma.

Peugeot' linnasõidu elektriauto ja Mitsubishi miniauto i MiEV Euroopa versioon on plaanis 2010. aasta lõpus või 2011. aasta alguses samaaegselt lansseerida.

Peugeot Eesti turundus- ja müügijuhi Rasmus Tali sõnul on Peugeot' eesmärk saada 2015. aastaks maailma kõige keskkonnasõbralikumaks autotootjaks ning uus linnasõiduks mõeldud elektriauto on oluline samm selles suunas.

PSA on tulevikutehnoloogiate rakendamiseks aastaid tegelenud uuringute ja arendustööga. Paralleelselt elektriautoga jätkatakse vooluvõrgust laetava hübriidelektrisõiduki väljatöötamisega, mis kasutab nii akusid kui sisepõlemismootorit.

Akud võimaldavad sõidukil läbida umbes 50 kilomeetri pikkuse distantsi, mis täidab keskmise sõitja päevase sõiduvajaduse, pikematel sõitudel saab auto energiat sisepõlemismootorist.

Tööd jätkatakse ka teiste tulevikutehnoloogiate arendamisel. Teise põlvkonna Stop & Start süsteemi peaks autotootja enamike sõidukite puhul kasutusele võtma alates 2010. aastast ning hübriid-diiselmootorid lansseeritakse mitmetel Peugeot' mudelitel, sealhulgas 3008-l, aastal 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles