Opel esitles Chevrolet Volti analoogi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ampera.
Ampera. Foto: Opel

Opel esitles Genfis uut elektriautot, Chevrolet Volti analoogi Amperat, millest on plaanis ka parema rooliga variant ehk siis võib oletada, et seda hakatakse müüma ka Vauxhalli kaubamärgi all.


Viie uksega neljakohaline auto komplekteeritakse Chevrolet Volti Volteci nime kandva jõuallikaga, mis lubab kuni 60 kilomeetrit liikuda 16 kWh mahutavusega liitiumioonakudesse laetud elektrienergia abil, vahendab

Autonet.ee

.

Energia lõppedes käivitatakse biokütusel E85 ja tavalisel bensiinil töötav generaator. Täis akude ja bensiinipaagiga suudab auto maha sõita ümmarguselt 500 kilomeetrit. Akude laadimiseks piisab pistikuotsa ühendamiseks kodusesse elektrivõrku.

Detroidis aset leidnud aasta esimesel suurel autonäitusel esitletud akude kompleksi hakatakse tootma USAs. T-kujulisse plokki mahub 220 elementi ning neid on hiljem võimalik eraldi vahetada.

Auto mootori võimsuseks teatatakse 150 hobujõudu ning pöördemomendiks 370 Nm. Paigalt sajani kiirendab auto ümmarguselt üheksa sekundi jooksul ning tippkiirus peaks küündima 161 kilomeetrini tunnis.

Auto loomisel lähtuti Euroopa keskmisest autokasutajast, kes sõidab päevas tublisti alla 50 kilomeetri. Selliseid inimesi on ligi 80 protsenti.

Ühe kilomeetri läbimine Opel Ameraga peaks olema ligi viis korda odavam kui analoogse võimsusega bensiinimootoriga autoga, kuid seda mõistagi praeguste kütusehindade juures. Auto tootmisega alustatakse 2011. aastal. Selleks ajaks aga areneb kindlasti edasi nii akude kui ka energia genereerimise tehnoloogia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles