Eesti automüük oli Euroopas esimesel poolaastal suurima kasvuga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna Euroopa autotootjate assotsiatsiooni poolt avaldatud andmete järgi kasvas käesoleva aasta esimese kuue kuuga Euroopa riikidest automüük enim Eestis, kus arvele võeti 10 282 autot, mis on 15,2 protsenti rohkem kui mullune tulemus. 

Suurbritannia oli uute autode müügi kasvult teisel kohal 10 protsendiga, plusspoolel olid poolaasta lõikes veel Taani, Portugal ja Belgia vastavalt 9 protsendiga, 2,9 protsendiga ja 1,7 protsendiga.

Suurima languse tegi käesoleva aasta esimese kuue kuuga läbi Küprose autoturg, kukkudes 42,7 protsenti, suurteks langejateks olid veel Holland 36 protsendi, Rumeenia 26,4 protsendi, Iirimaa 20,2 protsendiga.

Euroopa Liidus registreeriti esimesel poolaastal 6 204 990 uut sõiduautot ehk 6,6 protsenti vähem kui mullu samal perioodil.  Juunis langes müük 6,3 protsenti mulluselt 1,25 miljonilt autolt 1,18 miljoni sõidukini. Viimati olid uute autode müüginumbrid Euroopas juunis nii madalad 1996. aastal, teatas Euroopa autotootjate liit ACEA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles