Toyota ja Subaru ühine sportmudel valmib vaatamata majanduslangusele

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lexus LF-A Roadster.
Lexus LF-A Roadster. Foto: Lexus

Eelmisel nädalal avaldati mõned uued üksikasjad Subaru ja Toyota koostöös valmivast sportautost, mille projekt vahepeal seoses majanduskriisiga kalevi alla pandi.


Päris seisma uue mudeli arendustööd siiski ei jäänud ning nüüdseks on hakatud tegevuse mahtu järk-järgult suurendama, kirjutab

Autonet.ee

.

Jaapani väljaanne 7 tune sai teada ka mõned uued nüansid. Nimelt on tulevasi Toyota ja Subaru kaubamärkide all müüdavaid sõidukeid väliselt pea võimatu eristada: eriilmelised tulevad vaid esi- ja tagatuled ning iluvõre.

Kaks+kaks istmepaigutusega auto ülddisain hakkab aga paljuski sarnanema sügisel esitletava Lexus LF-A omaga.

2,5-meetrise teljevahega masina tühimass ei tohiks ületada 1 200 kilogrammi. Selle kapoti alt leiab kaheliitrise bensiinimootori, mille 200 hobujõudu kantakse asfaldile läbi kuuekäigulise manuaalkasti.

Suure tõenäosusega tuleb Subaru kaksik ka Jaapanis välja, Toyota suunatakse vaid siseturule. Orienteeruvaks hinnaks pakutakse praegu ümmarguselt 300 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles