Volvo diiselhübriid valmib 2012. aastaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volvo

Volvo näitas Frankfurdis lõppenud autonäitusel oma esimese hübriidmootoriga mudeli prototüüpi, seeriasse peaks masin jõudma 2012. aastaks.


Diisel- ja elektrimootori kombinatsioon paigaldatakse senisele mudelile V70, kirjutab

Autonet.ee

. Auto eripäraks on ka selle kodusest elektrivõrgust laadimise võimalus.



Briti ajakirja Car andmeil sarnaneb Volvo lahendus üsnagi paljus Citroeni omale, kus sisepõlemismootor asub ees ja elektriline taga. Rootslased plaanivad kasutada 2,4-liitrise töömahuga jõuallikat, mille võimsuseks on 205 hobujõudu.

Elektrimoori võimsuseks teatatakse 50 kW. Sellise lahenduse üheks eeliseks on asjaolu, et vajadusel veavad kõik neli ratast.

Esimeste andmete kohaselt suudab Volvo kõnealune kooslus täis akude ja kütusepaagiga läbida 1 100 - 1 200 kilomeetrit. Tähelepanuväärselt hea on aga süsinikdioksiidi emissioon, mis jääb vaid 50 grammi juurde kilomeetri kohta. Akude laadimiseks vajatakse kuut tundi.

Volvo alustas läbirääkimisi ka Rootsi valitsusega projekti investeerimise osas. Suure tõenäosusega doteerib valitsus auto ostjat umbes 7 000 euroga. Arvutuste kohaselt peaks diiselhübriid võrreldes tavalisega keskmiselt 9 000 kuni 10 000 euro võrra kallim olema.

Tõsi, mingeid konkreetseid summasid esialgu veel välja öelda ei taheta. Volvo põhjendab asjaolu liitiumioonakude omahinna muutumisega ning täpsemaid kalkulatsioone saab teha alles enne autode turulejõudmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles