Swedbank: Eesti autoturgu hoidsid augustis üleval riigihanked

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kuigi augustis võeti Eestis arvele 1589 uut sõiduautot ehk 71 sõdukit rohkem kui mullu, tuleks selle taga näha siiski üsna tagasihoidlikku tulemust, kuna riigil oli selles väga suur osakaal, kommenteeris Swedbanki ettevõtete autoliisingu osakonnajuhataja Marko Kiisa Eesti autoturu hetkeolukorda.

«Nimelt jõudis augustis rida suuri hankeid autode üleandmise faasi, kokku said riigiasutused kätte 84 uut sõidukit. Seda arvestades oli nö tavakliendi turg võrdlemisi tagasihoidlik. 8 kuu kokkuvõttes on meil registreeritud 13749 sõidukit, mida on vaid 0,8 protsenti enam kui eelmise aasta sama ajaga,» selgitas Kiisa.

Aasta kokkuvõttes ootab Swedbank üsna samasuguste mahtude jätkumist ehk uute registreeritavate sõidukite arv ulatub 2013.a. kokkuvõttes panga hinnangul ilmselt 20 000 lähedale.

Kiisa märgib, et enimmüüdud sõiduk oli augustis riigihangete toel Skoda Octavia ning tegelikult oli kogu esikolmik varasemate kuudega võrreldes pea peale keeratud: Octaviale järgnes Renault Megane Scenic ja Subaru Forester.

Markide kokkuvõttes troonis augustis tipus endiselt Toyota, järgnesid Skoda ja Renault.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles