Viasat: teenusepakkuja ei saa kõrgemat hinda küsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisor
Televiisor Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Viasati esindaja Pavel Maskaljun ütles Postimees.ee’le, et HD-kanalid on teenusepakkujatele kallimad, mistõttu lisandubki selliseid kanaleid vähem, sest praegu ei saa tarbijatelt kõrgemat hinda küsida.

Eestis on võrdlemisi vähe HD telekanaleid (üldiselt 2-4) – miks see nii on ja miks arv suurem pole?

Kõik Viasati kanalid edastatakse läbi satelliidi ning iga kanal kasutab sellel teatud koguse pinda. Tavaliste kanalite ja HD-kanalite erinevus puudutabki just seda pinda, mis on vajalik, et vaatajateni jõuaks kvaliteetne pilt. HD-kanalite maht on suurem, sest need sisaldavad rohkem punkte, mis omakorda muudavad pildi palju teravamaks.

Kuna kanalite maht on suurem, on HD-kanalid teenusepakkujate jaoks ka kallimad. See on ka üks põhjus, miks HD-kanaleid visalt lisandub. Teenusepakkujatel lihtsalt pole täna võimalik küsida tarbijatelt kõrgemat hinda.

Jõudumööda oleme Viasatis siiski HD-kanaleid oma pakettidesse lisanud, sest HD-kanalid on televisiooni tulevik. Hetkel on Viasati pakettides kokku 2 HD-kanalit, kuid loodame peatselt tuua vaatajateni ka kolmanda.

Kas tavalise pilti ja HD pildi edastamises on Teie jaoks mingi vahe - näiteks kallim -, et see võiks mõjutada tarbija jaoks teenuse lõpphinda?

HD-kanalite vastuvõtmiseks on vaja ka HD-d toetavat telerit ja vastuvõtjat ehk tüünerit. Enamik poodides müüdavatest uutest teleritest on täna HD või selle valmidusega (märkega HD ready, mis sisuliselt tähendab veidi kehvemat HD-d, kuid tavapildist siiski märksa paremat pilti).

Lisaks on HD kanalite vastuvõtmiseks vaja tüünerit, mida saab soetada teenusepakkujatelt. Nende hinnad jäävad 1000 – 5000 krooni vahele, kuid näiteks Viasat on neid klientidele eri kampaaniate raames ka tasuta kaasa andnud.

Lähiajal toome turule ka tunduvalt soodsama HD-vastuvõtja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles