Uus teleri- ja mobiiliäpp parandab nägemishäiretega inimestele avanevat pilti

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SeeColors
SeeColors Foto: Kuvatõmmis

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung tõi täna turule QLED teleritele mõeldud SeeColors äpi, mis aitab värvi nägemise häiretega inimestel leida oma nägemisele sobivad teleri seaded.

Rakenduse abil leitud lahendus võimaldab muuta värvide tugevust ning kohandada ekraani värviseadeid, võimaldades ka värvi nägemishäirega kogeda toone teleekraanil võimalikult tõetruult.

Ligi 300 miljonit inimest üle maailma kannatavad mingil määral värvide nägemishäirete all ning suurem osa neist ei ole isegi teadlikud oma värvide nägemishäire probleemist ja sellest, millist mõju osutavad häired elukvaliteedile.

Läbi SeeColors telerirakenduse saavad kasutajad identifitseerida oma värvide nägemishäire taseme ja QLED TV ekraani personaalsete vajaduste järgi seadistada.

Samsung on teenuse pakkumiseks võtnud kasutusele spetsiaalse Colorlite Testi teleritele ja mobiiltelefonidele. C-Test kasutab spetsiaalset värvifiltrite kontseptsiooni ning matemaatilist modelleerimist, et määrata värvide nägemishäire tase.

SeeColors äpp on saadaval Smart TV rakenduste poest ning Google Playst ja Galaxy App poest. Äppi saavad kasutada ka Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, S7, S7 edge ja S8 seadmete omanikud. Rakenduse kasutamiseks piisab vaid esmakordsest QLED TV ja Galaxy nutitelefoni ühildamisest ning edaspidi sätib teler oma värviseaded automaatselt vastavalt kasutaja vajadustele.

SeeColors äpp on loodud koostöös Ungari ettevõttega Colorlite, mis on juba 20 aastat viinud läbi erinevaid teaduslikke uuringuid, et abistada nägemislangusega inimesi.

 SeeColors rakendus on esimene omataoline lahendus, mida Colorlite on kasutanud telerite ja nutitelefonide puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles