Tehisintellektiga telefonikaamera tunneb ära koerad ja lilled

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: tootja

Hiina telefonitootja Huawei teatel tunneb nende uuemate telefonide kaamera ära objektiivi ette jäävad asjad ja muudab neist lähtuvalt automaatselt oma sätteid.

Ettevõtte teatel on telefonidel on kasutuses tehisintellektipõhine Leica kaamera, mistõttu teab telefon täpselt, millele kaamera on suunatud, ja aitab teha foto, reguleerides pildistamise ajal parameetreid.

Kaamera suudab hetkeseisuga tuvastada 13 objekti või vaadet: sinist taevast, taimi, lilli, ööd (vähest valgust), toitu, päikeseloojangut/päikesetõusu, lava, teksti, randa, lund, portreed, kassi ja koera.

Huawei teatel suudavad uuemate Mate-seeria telefonide riistvara 1,97 triljonit tehet sekundis, mis tähendab, et niipea, kui kaamera kuhugi suunata, teab telefon, mida pildile soovitakse jäädvustada. Leica kaamera ise suudab ära tunda 2000 kujutist minutis.

Kaamera juhtivate algoritmite väljaõpetamisel on arendajad kasutatud enam kui 100 miljonit pilti, et õpetada ära tundma vaateid ja esemeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles