Facebook lõi lastele oma Messengeri

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Messenger Kids
Messenger Kids Foto: Facebook

Maailma suurim sotsiaalvõrgustik Facebook käivitas eile esimesena esialgu USAs suhtlusprogrammi Messengeri versiooni lastele

Messeneger for Kids sisaldab rakenduse tavaversiooniga võrreldes küll peaaegu kõiki samu funktsioone – nii sõnumite kirjutamist kui videokõnesid -, ent kogu suhtlus on märgatavalt enam vanemate kontrolli all.

Nimelt on rakendus küll lapse mobiilis või tahvlis, kuid kontrollida saab seda läbi lapsevanema Facebooki konto. Muu hulgas tuleb vanemal kinnitada kõik Messengeri kontaktid. Hetkel on uus äpp kasutusel vaid USAs registreeritud kasutajate iPhone’ides ja iPadides.

Facebooki tavakonto loomine on ametlikult lubatu lastele alates 13. eluaastast. Samas on kontrollimeetmed triviaalsed ja arvatakse, et juba praegu kasutab maailmas 20 miljonit alla 13-aastast last Facebooki ja Messengeri.

Vaata laste Messengeri tutvustavat videot:

Allikas: Facebook

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles