Vaata viimast fotot kosmoses triivivalt Teslalt enne ühenduse kadumist (6)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SpaceXi asutaja Elon Musk.
SpaceXi asutaja Elon Musk. Foto: Joe Skipper / REUTERS / Scanpix

Elon Musk postitas Instagrami viimase Tesla Roadsteri pardalt tulnud foto, enne kui ühendus lõplikult kadus.

Oma rännakult videosid ja pilte saatnud autol sai viimaks aku tühjaks, kuid enne seda jõudis masin saata veel ühe viimase pildi, mis näitab mannekeen Starmani koduplaneeti kaugele seljataha jätmas. Auto suundub asteroidide vöö suunas.

See on tõenäoliselt viimane kord, kui keegi Starmani ja Muski Tesla Roadsterit näeb, kuigi masin võib jääda hea õnne korral päikese ümber tiirlema miljoniteks aastateks.

 

Last pic of Starman in Roadster enroute to Mars orbit and then the Asteroid Belt

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Algne plaan oli panna auto sellisele heliotsentrilisele orbiidile, mis viiks ta lähedalt mööda Marsi orbiidist, kuid rakett kiirendas oma viimases staadiumis natukene liiga palju ja auto trajektoor ümber päikese muutus palju suuremaks.

Nüüd sööstab auto süvakosmosesse asteroidide vöö poole, mis jääb Marsi ja Jupiteri vahele.

Teisipäeval startis esimest korda SpaceXi Falcon Heavy rakett, mis on nüüd maailma kõige võimsam kasutusel olev kosmoserakett. Raketi laadungiks oli Elon Muski isiklik Tesla Roadster ja SpaceXi skafandrit kandev mannekeen Starman.

Autoga on kaasas ka andmekandja, millel on legendaarse ulmekirjaniku Isaac Asimovi «Asumi» romaanid.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles