Elon Musk avaldas uut infot Tesla veoki kohta (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris avalikkusele esitletud Tesla veok.
Novembris avalikkusele esitletud Tesla veok. Foto: STAFF / REUTERS

Tesla tegevjuht Elon Musk lasi teisipäeval Twitteris lendu terve hulga säutse, milles jagas uusi detaile Tesla tulevase veoki kohta.

Musk kirjutas, et veok tuleb nelikveoline, kahe mootoriga ja vedrustusega, mis seadistab ennast vastavalt teeoludele. Samuti rõhutas ta, et veokil on hullumeelne pöördemoment. Veok on Muski sõnul võimeline paralleelseks parkimiseks, sest ta on varustatud 360 kraadi ulatuses kaamerate ja anduritega.

Samuti säutsus ta salapäraseks jäädes «väga erilise võimekusega andurist», mille kohta täpsemat infot ta veel jagama ei hakanud, kuid lubas selle avalikustada millalgi hiljem.

Musk küsis teistelt Twitteri kasutajatelt, mida nemad Tesla veokis näha tahaks ja lubas paremaid pakkumisi arvesse võtta. «Mida tahaksite teie Tesla veokis näha? Mul on endal mõned ideed, aga mis on teie meelest väiksed, kuid olulised nüansid, mis viiks selle masina täiesti uuele tasemele?» säutsus ta.

Musk hakkas Tesla veokist rääkima esimest korda juba 2013. aastal. Möödunud detsembris ütles ta, et veok tuleb saadavale millalgi 2019. aastal, pärast Tesla Model Y-d.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles