Uber tahab muuta nutitelefonid avariidetektoriteks

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber. Pilt on illustratiivne.
Uber. Pilt on illustratiivne. Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press/PA Images

Uber plaanib lasta oma rakendusele välja uue funktsiooni nimega Ride Check, mis kasutab telefoni erinevaid andureid, et teha kindlaks, kas auto on sattunud avariisse.

Avarii tuvastamise korral saadaks rakendus telefonile hulga küsimusi, mis võimaldaks kindlaks teha õnnetuse ja selle tõsiduse. Seejärel soovitaks rakendus helistada hädaabi numbrile. Juhtunust saaks muidugi teada ka Uberi meeskond, keda juhi telefon intsidendist teavitaks.

«Telefoni akseleromeetri järgi on võimalik näiteks tuvastada ebatavalisusi,» ütles Uberi tootearenduse juht Sachin Kansal väljaandele The Verge. «Seejärel tuleb saadud infot töödelda, et saada aru, kas juhtunud on tõesti õnnetus.» Avariide tuvastamiseks kogub Uber andmeid sadadest tuhandetest sõitudest, et panna paika, mis on tavaline ja mis mitte.

Ride Check hakkab Uberi sõnul tööle ka siis, kui auto otsustab pärast sõidu alustamist kusagil pikemalt peatuda. Sellisel juhul saab teavituse sõitja, kellelt uuritakse, kas kõik on korras ja kas ta vajab abi.

Uber ja ohutus ei ole siiani just käsikäes käinud. Eelmisel aastal kaebas ettevõtte kohtusse India näine, keda juht vägistas. Uberi endine tegevjuht Travis Kalanick ja mitmed teised juhtivtöötajaid omandasid toona illegaalselt naise meditsiinilised toimikud, et juhtum ohvri vastu pöörata.

Varem sellel aastal hukkus Uberi isesõitva auto õnnetuse käigus jalakäija, mille järel peatas ettevõte isesõitvate autode katsetused. Hilisema uurimise järgi nägid auto andurid jalakäijad teele tulemas, kuid süsteem otsustas mitte pidurdada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles