Twitter: me pole alati erapooletud

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Dorsey.
Jack Dorsey. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA

Twitteri tegevjuht Jack Dorsey tunnistas, et ettevõte algoritmid pole alati olnud «erapooletud».

Dorsey sõnul vähendas Twitteri kuni 600 000 tuhande kasutaja nähtavust, kelle hulka kuulus ka USA kongressi liikmeid. Kas summutatute hulka kuulusid vabariiklased või demokraadid või mingi muu maailmavaate esindajad, seda mees ei avaldanud.

Twitterit on hiljuti süüdistanud kallutatuses näiteks president Donald Trump ja mitmed vabariikliku partei liikmed, kelle sõnul vähendatakse parempoolsete poliitiliste vaadetega kasutajate nähtavust.

Dorsey on siiani süüdistusi eitanud, kuid tunnistas kolmapäeval, et ettevõte on teinud mõningaid vigu. USA justiitsminister Jeff Sessions ütles, et plaanib pidada nõu erinevate osariikide peaprokuröridega teemal, kas «sotsiaalmeediaplatvormid kahjustavad konkurentsi ja piiravad ideede vaba liikumist.»

Twitter tutvustas hiljuti uut kvaliteedi filtrit, millele järgnes terve hulk kaebusi kasutajate poolt, kes ei leinud otsingust enam oma postitusi.

Allikas: BBC

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles