Eesti parim «CS2» tiim jõudis esmakordselt Majori kvalifikatsiooni teise vooru

Steven Tiirik
Copy
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga.
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga. Foto: Rene Lutterus

Eesti ainus professionaalne «CS2» meeskond sYnck mängis end eesootava Kopenhaageni Majori suletud kvalifikatsiooni vooru. Ees ootavad äärmiselt tugevad vastased.

Märtsi teises pooles saab Taanis alguse «CS2» mõistes maailmameistrivõistlused ehk Major turniir. Eriti eriliseks teeb ürituse see, et tegu on kõige uuema «Counter-Strike’i» mängu esimese Majoriga.

Enne põhiturniiri mängitakse aga hulgaliselt kvalifikatsioone, et selgitada võistkonnad, kes väärivad suurturniiril osalemist. Esmakordselt on avatud kvalifikatsiooni voorust edasi pääsenud ka Eesti meeskond sYnck.

Nüüd on sYnck sisuliselt mõne võidu kaugusel, et pääseda juba Majori RMR turniirile, kus näeb osalemas kõiki maailma parimaid võistkondi.

Sinna pääsemine saab olema aga väga raske katsumus. Edasipääsuks tuleb sYnckil 16 osalejaga grupis jääda kaheksa parima sekka. Grupp mängitakse swiss formaadis ehk edasipääsuks on vaja kolme võitu ja kolm kaotust tähendab väljalangemist.

SYnck asub hetkel maailma edetabelis 78. kohal, mis on nende alagrupis eelviimane tulemus. Tugevamad meeskonnad grupis on näiteks Mouz, Heroic, Spirit ja Astralis.

Eestlaste esimeseks vastaseks turniiril saab maailma parimate nimistu 38. real asetsev Amikal. Kohtumine toimub 18. jaanuaril algusega kell 17:00.

Juhul kui sYnck peaks põhiturniirile pääsema, lisanduks Majoril mänginud eestlaste arvule veel viis nime. Hetkel on mängu suurimal turniiril kodumaad esindanud vaid Kevin «HS» Tarn ja loomulikult ka Robin «ropz» Kool, kes toonud koju ühe võidukarika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles