VAATA VIDEOID Vietnamis võis leida muudki kummalist lisaks Putinile – aga need olid palju meeldivamad

tehnika.postimees.ee
Uuendatud 23. juuni 2024, 21:47
Copy
Vietnami puutöömeistri loodud imemasinad pole mitte ainult pilkupüüdvad, aga ka tehniliselt filigraanselt valmistatud.
Vietnami puutöömeistri loodud imemasinad pole mitte ainult pilkupüüdvad, aga ka tehniliselt filigraanselt valmistatud. Foto: WD Woodworking Art

Talendika puidutööinseneri loodud ajamasina kontseptsioon on Vietnami tänavatel suur sensatsioon. Truong Van Dao, Youtube'i sisulooja, kes juhib üliedukat kanalit, mis keskendub täielikult puidust sõidukite loomisele, on oma uusima meistriteosega pälvinud laialdast tähelepanu.

Tema areng viimase kolme aasta jooksul on olnud märkimisväärne: alustades klassikaliste luksusautode ja superautode kingakarbi suuruste koopiate nikerdamisest, saavutas ta kiiresti ülemaailmse tuntuse, kui ta lõi puust Ferrari koopia, milles tema poeg sai istuda ja ringi sõita.
 

Ferrari nägi hämmastav välja, kuid ta ületas selle peagi ülitäpse Bugatti Centodieci nikerdamisega, taas umbes ühe kolmandiku kuni poole suuruses, kuhu tema poeg sai istuda. Seekord oli sellel töötav roolisüsteem ja väike elektriajam, et rahulikult ringi sõita.
Vaata ise:

Sellest hetkest oli mehel ka publik olemas ja projektide suurus ja keerukus suurenesid. Tankid. Rongid. Rollerid ja muidugi igasugused ilusad minisuperautod. Ta ei piirdunud ainult näitusesaalidesse jõudvate autodega, vaid tegi kauneid töötavaid mudeleid mõningatest metsikutest kontseptsioonautodest, sealhulgas Lamborghini Vision GT, Audi Skysphere ja Mercedes Vision AVTR:

Kuid projekt, mis tõeliselt tähelepanu köitis, jätab kontseptsioonautode kõrgtaseme ja liigub veelgi kõrgemale mehaanilise fantaasiakunsti valdkonda. Truong kasutas generatiivset tehisintellekti, et leida inspiratsiooni disaini jaoks, seejärel pani kokku lihtsa metallraami, roolisüsteemi ja vedrustuse väikese elektriajamiga, enne kui alustas puutööd.

Ta varustas sõiduki jämedate puidust esiratastega, millel olid keerukad kellamehhanismi meenutavad rummud, mis asusid taga suurtes teokarbikujulistes rõngastes, mis meenutasid vastupidiseid oina sarvi. Lisaks lisas ta kumera ja ribidega puidust katuse ning mõned esituled ja sisemised neoonvalgustid. Nagu oina kolju veereks tänaval.

Seejärel hakkas ta looma veidrusi, lisades eesotsa keeruka, hammasrataste abil juhitava kangimehhanismi, mida saab sisse lülitada, et saavutada võbelev lainetus, mis ilmselt dr Zoidbergile väga meeldiks. See on natuke nagu tuule jõul liikuvad Theo Janseni loodud Strandbeesti skulptuurid, mis jalutavad mööda Hollandi randu, välja arvatud see, et see on elektritoitel ja ei ole seotud sõiduki tegeliku liikumisega, mis liigub eraldi.

Kas see on ülearu keeruline? Kindlasti. Ebapraktiline? Absoluutselt. Kohalikud naeravad, kui ta sellega aeglaselt tänaval liigub, piiludes läbi väikese ava õrnalt töötavate tulnuka-lõugade vahel, et näha ettepoole.

Kuid sellel on kummaline ilu ja see on kaugelt kõige veidram sõiduk, mida oleme sel nädalal näinud. Truongi lapsed näivad kindlasti nautivat sellega ringi sõitmist. Naudi lõõgastavat ehitusvideot:

Allikas: New Atlas ja WD Woodworking Art

Tagasi üles