Swedbanki prognoos: tänavu müüakse vaid 10 000 uut autot

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Swedbanki prognoosi kohaselt langeb tänavu uute autode müük mullusega võrreldes üle 60 protsendi ning müüakse 10 000 kuni 11 000 uut sõidukit.


Eelmisel aastal müüdi aga tänasel pressikonverentsil prognoosi tutvustanud Swedbanki liisingu divisjoni direktori Gunnar Toomemetsa sõnul 27 000 uut autot. «See on väga suur langus,» märkis ta.

Kui veel eelmisel aastal jäi liisinguturul portfelli kasvuks keskmiselt 9 protsenti, siis sel aastal mingit kasvu Toomemetsa sõnul ei näe ehk portfelli kasvuks ennustatakse 0 protsenti.

Toomemets rääkis, et veebruarikuus oli esmaregistreeritud sõidukite tase viimase kümne aasta madalaim ja langes aastatagusega võrreldes 64 protsenti.

Uute autode müügis on praegu kõige suurem osakaal (43 protsenti) Toomemetsa sõnul väikeautodel ja väikestel keskautodel, eelmiste perioodidega võrreldes puudutab suurim muutus aga luksusautosid, mis moodustavad praegu vaid 1 protsendi uusmüügist.

Muutusi on ka eri vanusegruppide ostukäitumises. «Huvitav trend on see, et kui teistes vanuseklassides on müük natukene suuremas languses, siis 50+ kliendid on oma protsentuaasset osa uusmüügis selgelt tõstnud,» tõi Toomemets välja.

Peamiselt tuleneb see tema selgitusel sellest, et nooremates vanusegruppides on uusmüügi osakaal selgelt langenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles