Eesti parim «CS2» mängija alustas aastat edukalt

Steven Tiirik
Copy
Robin Kool ja FaZe
Robin Kool ja FaZe Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Talvepuhkus on lõppenud. «CS2» mängijad on kogunenud Kopenhaagenisse, kus mängitakse Blast Premier Spring Groups 2024 turniiri. Eestlase kodutiim FaZe Clan kindlustas edasipääsu.

Aasta esimene mäng ei alanud Eesti parimale – ja maailmas paremuselt kolmandale – mängijale Robin «ropz» Koolile just ideaalselt. GamerLegioniga maha peetud võitluses võeti väga napp 0-2 kaotus.

Turniir jätkus kaotajate voorus ja seal sai ropzi esimeseks vastaseks Spiriti. Eesti fännide õnneks ei saanud viisaprobleemide tõttu turniirile kaasa sõita Spiriti noor talent, 17-aastane Danil «donk» Kryshkovets.

Noor mängija on oma karjääri üliedukalt alustanud ja paljud olid pärast HLTV parima 20 mängija nimekirja avalikustamist pahased, et donk nimistus ei olnud.

Spiriti vastu kohtumise võitis FaZe 2-0 seisuga. Mõlemad kaardid võideti kindlalt, 13-4. Mängu parim oli FaZe’i kõige uuem liige David «frozen» Čerňanský. Slovakkia mängumehe HLTV reiting oli mõlemas kaardis üle kahe.

Järgmisena sai FaZe võimaluse kättemaksuks GamerLegioni vastu. Viimane langes kaotajate vooru pärast Liquidile alla jäämist.

Nähtavasti oli eestlase kodutiim vigadest õppinud ja võitis kohtumise seisuga 2-1. Eestlane oli kohtumise tugevaim.

Võit GamerLegioni vastu viis FaZe’i grupi finaali, kus ootaski ees Liquid. Tegu oli ohtliku vastasega, sest meeskonnaga alles liitus pikalt FaZe’i ridades veetnud Russel «Twistzz» Van Dulken.

Endise FaZe’i liikme teadmised tõid talle endale küll Liquidi ridadest parima HLTV reitingu, aga kohtumise võitis siiki FaZe.

Selle võiduga kindlustas FaZe endale koha Blasti Spring Final turniiril. Turniir mängitakse juuni keskpaigas Londonis. Hetkel hakkab aga ropz koos meeskonnaga keskenduma IEM Katowice mängudeks.

Poola miljoniturniir algab 3. veebruaril.

Intel Extreme Masters ehk IEM on üks maailma suurimaid e-spordi turniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles