VÄGEV VÄRK Poola saadab järgmisel aastal orbiidile sõjalised tehiskaaslased

tehnika.postimees.ee
Uuendatud 3. märts 2024, 09:05
Copy
Kokkulepe Airbusiga toob Poola valdusse kaks luuretehiskaaslast.
Kokkulepe Airbusiga toob Poola valdusse kaks luuretehiskaaslast. Foto: Airbus

Poola kaitseministeerium plaanib 2025. aastal orbiidile saata sõjalisi vaatlussatelliite. Uus satelliitsüsteem tugevdab Poola kaitsevõimekust, kasutades ära nii kodu- kui välismaist tehnoloogiat.

Poola kavatseb 2025. aastal üles saata mitmeid sõjalisi vaatlussatelliite, teatas kaitseministeeriumi aseminister Cezary Tomczyk neljapäeval pressibriifingul. «Järgmisel aastal soovime meie, kaitseministeerium ja Poola armee, viia orbiidile esimesed Poola satelliidid,» sõnas Tomczyk. Kavandatav satelliitsüsteem, mis on varustatud radar- ja optilise tehnoloogiaga, võimaldab Maa vaatlust sõltumata atmosfääritingimustest ning hõlmab nii välis- kui ka kodumaise tehnoloogia kasutamist.

Kaitseminister Władysław Kosiniak-Kamysz rõhutas samal briifingul, et Poola arendab sel aastal teiste üksuste seas ka kosmosejõude, lähtudes Ukraina kogemustest alates Venemaa invasioonist veebruaris 2022. «Kõik meie selle aasta tegevused, olgu selleks droonijõudude, kosmosejõudude või meditsiinijõudude loomine, on tegevused, mis tugevdavad Poola armee võimekust ja tulenevad samuti Ukraina kogemusest,» ütles Kosiniak-Kamysz.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles