USA farmerid: tehisaruta kobame pimeduses ja jääme vaesteks

tehnika.postimees.ee
Copy
John Deere on loonud terve põlvkonna robot-traktoreid ja nende juhtimissüsteeme: ilma tehisaruta pole juba lähiajalgi võimalik toitu toota ja seda ilma keskkonda liialt koormamata. Pildil on autonoomne elektritraktor haakeriistaga.
John Deere on loonud terve põlvkonna robot-traktoreid ja nende juhtimissüsteeme: ilma tehisaruta pole juba lähiajalgi võimalik toitu toota ja seda ilma keskkonda liialt koormamata. Pildil on autonoomne elektritraktor haakeriistaga. Foto: John Deere

Ameerika Ühendriikide põllumehed on kiiresti omaks võtmas tehisintellekti, rakendades tehnoloogiat, mis on sama keerukas kui hädavajalik.

Ameerika keskläänes seisab farmer, nutitelefon käes, suunatuna ühele oma sojaoa taimele. Ta teeb foto lehel roomavast kahjurist ja laseb tehisaru põhisel programmil määrata putuka liigi ja otsustada, kas see kujutab endast probleemi. Selline tehnoloogia on uus ja ka eluliselt tähtis.

Põllumajanduses on tööjõupuudus muutumas tõsiseks ohuks sektori elujõulisusele, mõjutades nii kasumlikkust kui ka saagikust. Lihtsalt öeldes pole piisavalt käsi, mis toidavad maailma. See on eriti märgatav probleem Ameerikas, mis on suuruselt kolmas põllumajandus maailmas, jäädes maha vaid Hiinast ja Indiast.

Demograafia niidaks põllumajandusel jalad alt

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles